Bij elk huis bepalen enkele elementen de uitstraling van het huis. Hierbij kan je denken aan de gevel, aan de stenen en aan de kleuren van de kozijnen. Een ander zeer belangrijk element is het dak. Het dakje is bij veel huizen het zogeheten ‘puntje op de i’. Een mooi dak kan een huis maken en een lelijk dak kan een huis kraken. Waarbij een rieten dak vaak het huis helemaal afmaakt!

Wat zijn de kosten voor een rieten dak?

Het aanleggen van een rieten dak is een behoorlijk gespecialiseerde klus. Je moet veel kennis en expertise hebben voordat je zomaar een rieten dak kan aanleggen. Dit uit zich derhalve ook in de prijs. Doordat het een redelijk gespecialiseerde klus is, bestaan hier ook gespecialiseerde bedrijven voor. Deze bedrijven doen niks anders dan het aanleggen van riet op daken van huizen.

Deze bedrijven hanteren allemaal hun eigen tariefstelling. Mede daarom is het ontzettend belangrijk om meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Op die manier kunt u een mooi vergelijk maken, zodat u uiteindelijk een eerlijke en marktconforme prijs gaat betalen.

De exacte prijs voor het aanleggen van riet op een dak is afhankelijk van enkele factoren:

  • De grootte van het dak;
  • Het soort riet;
  • De moeilijkheidsgraad van het dak;
  • De dikte van het rieten dak.

Als we naar bovenstaande factoren kijken, zien we de belangrijkste pijlers voor de prijs naar voren komen. Uiteindelijk is voornamelijk de grootte van het dak bepalend voor de totaalprijs.

Als richtprijs kunnen we de volgende prijs aanhouden:

  • Ongeveer €90,00 per meter

Deze prijs wordt enerzijds beïnvloed door de prijs van het riet en anderzijds door de arbeidskosten voor het aanleggen van het rieten dak.

Bij het aanleggen van een rieten dak komen uiteraard meerdere dingen om de hoek kijken. Zo dienen er ook steigers gehuurd te worden en in de meeste gevallen moet er ook een schoorsteen ingewerkt worden.

Wie kan een rieten dak aanleggen?

Zoals we hierboven al aangaven, is het aanleggen van een rieten dak absoluut geen fluitje van een cent. Je moet veel expertise hebben voordat je veilig een rieten dak aan kan leggen.

Mede hierdoor zijn in Nederland meerdere gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven hebben zich puur gespecialiseerd in het aanleggen van een rieten dak. Als je een dergelijk bedrijf inhuurt, weet je nagenoeg altijd zeker dat je goed zit. Een zoektocht via Google levert al snel veel van dergelijke gespecialiseerde bedrijven op.

Als je de prijs wil beïnvloeden, moet je meerdere offertes opvragen. Op die manier kan je de offertes met elkaar vergelijken en uiteindelijk tot de juiste keuze komen.

Een rieten dak geeft een prachtige uitstraling aan uw huis. Het is echter niet geheel goedkoop te noemen om een rieten dak aan te laten leggen. Probeer daarom de juiste leverancier te zoeken waarbij u ook het beste gevoel heeft!

Verschillende soorten dakbedekkingen

Tegenwoordig heb je de keus uit heel veel verschillende soorten dakbedekkingen. Eén van de mooiste variant is de rieten dakbedekking. Riet geeft een zeer strakke en fraaie uitstraling aan een huis.

Andere soorten van dakbedekking zijn bijvoorbeeld dakpannen of een glazen dak.

Verschillende soorten daken

Zoals we hierboven al aangaven, geeft het dak een bepaalde uitstraling aan een huis. Eigenlijk bestaan er twee verschillende soorten daken:

  • Een plat dak;
  • Een spits dak.

Het soort dak zorgt ook voor een bepaald soort dakbedekking. Een riet dak zal je bijvoorbeeld nagenoeg nooit op een plat dak vinden. Dit heeft puur te maken met de eigenschappen van een plat dak en de eigenschappen van een rieten dak. Deze twee eigenschappen gaan niet met elkaar samen, waardoor je deze combinatie nagenoeg nooit zal zien.