Het dak is een belangrijk deel van je huis. Het heeft veel functionele eigenschappen, maar bepaalt ook heel erg de uitstraling van je huis. De functionele eigenschappen moet je echter nooit uit het oog verliezen als je je het dak wil laten vervangen.

Bij het laten vervangen van je dak heb je de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Welke mogelijkheden heb je?

Voor de volledigheid hebben we hieronder de mogelijkheden uiteen gezet. Allereerst de mogelijkheden bij een schuin dak

 • Kleien dakpannen
 • Betonnen dakpannen
 • Leien dakpannen
 • Aluminium
 • Koper
 • Zink
 • Riet

Bij een plat dak heb je de keus uit de volgende mogelijkheden:

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Zoals je kan zien, heb je voldoende keus. Het is echter zaak om tot de juiste beslissing te komen. Dit is goed voor de functionele eigenschappen, bijvoorbeeld voor de isolatie van je huis, maar ook voor je portemonnee.

Op deze pagina zoomen wij verder in op dat laatste punt: hoeveel kost een dakbedekking? Tevens geven we aan wie de dakbedekking voor jouw dak kan verzorgen.

Hoeveel kost een dakbedekking?

De prijs voor een dakbedekking is afhankelijk van veel factoren. Enerzijds speelt het oppervlakte van je huis een grote rol en anderzijds speelt de vorm van jouw dak de grootste rol. Heb je een schuin dak of heb je een plat dak? Voor je portemonnee kan dit veel schelen.

Hieronder hebben we de prijsindicatie gemaakt voor de verschillende soorten van dakbedekking. Allereerst beginnen we met de prijzen bij een plat dak:

Dakbedekking Levensduur Gemiddelde prijs per vierkante meter
Bitumen 25 jaar Ongeveer €45,00
PVC 25 jaar Ongeveer €55,00
EPDM 40 jaar Ongeveer €50,00
Groendak 60 jaar Ongeveer €55,00

Vervolgens kijken we naar de prijzen bij een schuin dak:

Dakbedekking Levensduur Gemiddelde prijs per vierkante meter
Betonnen dakpan 30 jaar Ongeveer €50,00
Leien dakpan 40 jaar Ongeveer €70,00
Klei dakpan 50 jaar Ongeveer €60,00
Riet 40 jaar Ongeveer €100,00
Aluminium 50 jaar Ongeveer €60,00
Koper 80 jaar Ongeveer €120,00
Zink 100 jaar Ongeveer €80,00

Zoals je kan zien lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Bovenstaande prijzen zijn overigens de gemiddelde prijzen. De exacte prijzen zijn per dakdekker verschillend.

Op zoek naar de specialist?

Het aanleggen van dakbedekking is een zeer gespecialiseerde en gevaarlijke klus. Bij het aanleggen van de dakbedekking bevindt je je op grote hoogte; dat is uiteraard niet zonder gevaar.

Het aanleggen van de dakbedekking kan daarom het beste worden gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Als je interesse in een riet dak hebt, zijn daar speciale rietdakdekkers voor. Dit geldt eveneens voor bijvoorbeeld een dak met dakpannen of een dak met bitumen dakbedekking.

Via internet kan je een hoop gespecialiseerde dakdekkers vinden. Je kan uiteraard ook altijd een lokale dakdekker inschakelen.

Voordat je een dakdekker inschakelt, willen we je aanraden om bij meerdere dakdekkers een offerte op te vragen. Daarmee krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en kan je de juiste keuze maken!