Het dak is een essentieel onderdeel van je huis. Een dak heeft veel functionele eigenschappen. Allereerst beschermt het jou tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Daarnaast heeft het een zeer belangrijke functie voor de isolatie van je huis.

Helaas is het dak ook één van de kwetsbaarste onderdelen. Doordat het dak met veel verschillende weersomstandigheden te maken heeft, kan een lekkage altijd tot de mogelijkheden behoren. Deze mogelijkheid wordt steeds groter naarmate je dak ouder wordt.

Mocht er onverhoopt een lekkage of ander mankement aan je dak ontstaan, is het noodzakelijk om snel een dakdekker in te huren. Op deze pagina geven wij alle informatie over een dakdekker. We beantwoorden daarvoor onder andere de volgende vragen:

  • Wat doet een dakdekker precies?
  • Wat zijn de kosten voor een dakdekker?
  • Hoe vind je een geschikte dakdekker?

Wat doet een dakdekker precies?

Een dakdekker heeft een drieledige takenpakket. Allereerst kan een dakdekker een geheel nieuw dak aanleggen. Als je een nieuw huis laat bouwen en je wilt een mooi rieten dak, is een dakdekker de aangewezen partij om dit te realiseren.

Ook voor het vervangen van een volledig dak ben je bij een dakdekker aan het juiste adres. Een dakdekker kan de huidige dakbedekking verwijderen en de nieuwe dakbedekking aanleggen.

De derde taak van een dakdekker is het repareren van een dak. Bij een dak heb je altijd kans op enkele vervelende mankementen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een lekkage, gebroken dakpannen of een scheur in bijvoorbeeld je bitumen dakbedekking.

Een dakdekker heeft in ieder geval een zeer uitdagend functieprofiel. Hij/zij bevindt zich vaak op de grote hoogte waarbij hij/zij zeer gespecialiseerd uitvoert.

Wat zijn de kosten voor een dakdekker?

Hierboven hebben we al omschreven wat de taken van een dakdekker zijn. Deze taken geven duidelijk weer dat een dakdekker een zeer gespecialiseerd beroep is. Niet iedereen durft zich op grote hoogte te begeven en ook niet iedereen is dusdanig handig om dakpannen of riet aan te leggen op een dak. Ook is het voor een dakdekker erg belangrijk om de gehele omgeving in de gaten te houden, zodat hij/zij veilig aan het werk kan gaan. Het moet daarbij ook zeker veilig zijn voor de omgeving.

Doordat een dakdekker een gespecialiseerd beroep is, liggen de prijzen voor een dakdekker relatief hoog. Per uur kost het inhuren van een dakdekker ongeveer €50,00 inclusief BTW. Dit bedrag is gebaseerd op het gemiddelde van de tarieven van de dakdekkers.

Het daadwerkelijke tarief hangt af van de prijsstelling van de dakdekker of het dakdekkersbedrijf. Elk persoon/bedrijf mag uiteraard zijn/haar eigen tarief bepalen. De tarieven van verschillende dakdekkers kunnen daardoor behoorlijk uit elkaar liggen.

Geschikte dakdekker vinden

Bij het laten vervangen, het laten repareren of het laten aanleggen van een geheel nieuw dak wil je hoogstwaarschijnlijk een vakman. Dergelijke dakdekkers zijn op meerdere mogelijkheden te vinden.

De meest voor de hand liggende methode is dat je op internet gaat zoeken naar dakdekkers. Meestal kan je op de website van een dakdekker/dakdekkersbedrijf direct een offerte opvragen.

Anderzijds kan je uiteraard ook bij een lokale dakdekker een prijsopgave doen.

Wel is het altijd aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Als je meerdere offertes hebt, heb je een goed beeld van het prijsniveau. Op basis daarvan kan je de juiste keuze voor jezelf maken.