Het onderhouden van de buitenmuren is niet voor iedereen de meest leuke taak. Dit heeft deels te maken met het feit dat het onderhouden hiervan zeer arbeidsintensief is. Niet elk lichaam is hier tegen bestand. Daarnaast is het onderhouden van een gevel ook niet de meest gemakkelijke klus. Je moet van specifieke zaken veel verstand hebben en daarnaast moet je ook weten hoe de speciale apparatuur werkt.

Voor het onderhouden van je buitenmuren kan je daarom het beste een bedrijf in huren. In Nederland bestaan vele gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven weten exact hoe ze een gevel moeten onderhouden. De medewerkers van die bedrijven weten alles van de frequentie waarin een gevel onderhouden moet en tevens weten ze hoe een gevel het beste onderhouden kan worden.

Bij het onderhouden van een gevel heb je de keus uit meerdere verschillende soorten werkzaamheden. Op deze pagina vertellen wij je meer over deze werkzaamheden en de daarbij behorende kosten. Kort samengevat geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan een gevel onderhouden worden?
  • Wat kost het onderhouden van een gevel?
  • Kan je de prijs voor het onderhouden van een gevel beïnvloeden?

Hoe kan een gevel onderhouden worden?

Een gevel heeft een belangrijke functie voor je gehele huis. Allereerst speelt het een grote rol voor de uitstraling van je huis. Als jouw gevel bestaat uit stenen met een hele specifieke kleur, creëer je daar een bepaalde uitstraling mee.

Een buitenmuur heeft echter ook nog meerdere functionele eigenschappen. Een buitenmuur beschermt je bijvoorbeeld tegen de verschillende weersomstandigheden en het heeft ook een isolerende werking. Tot slot houdt een gevel ook het eventuele vocht uit je huis.

Mede daardoor is het gigantisch belangrijk om een gevel goed te laten onderhouden. Zoals we hierboven al aangaven, kan je daarvoor het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren.

Bij het onderhouden van een gevel zijn er meerdere mogelijkheid. Elke mogelijkheid levert een bepaald resultaat op, waarbij het ene resultaat beter is dan de ander. In de meeste gevallen verschillende tarieven dan ook voor het desbetreffende onderhoud.

In feite heb je drie verschillende mogelijkheden:

Je kan de gevel laten reinigen. Hiervoor kan je kiezen voor stoom reinigen, chemisch of stralen.

  1. Stoom reinigen: voor het verwijderen van mos of klimop.
  2. Chemisch reinigen: voor het verwijderen van verfresten of roet.
  3. Stralen: voor het verwijderen van graffiti en hardnekkig vuil.

Je kan de gevel ook laten voegen. Dit is in feite het vervangen van je voegwerk. Het voegwerk speelt een hele grote rol bij het buiten houden van de koude lucht van buitenaf.

Je kan de gevel ook nog laten impregneren. Hierbij wordt een extra beschermlaag op de gevel aangebracht. Deze laag zorgt voor een extra bescherming tegen bijvoorbeeld vocht, schimmel en vuil.

Voor welke mogelijkheid jij kiest, is afhankelijk van de situatie. Je kan je daarvoor het beste laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf.

Wat kost het onderhouden van een gevel?

Helaas zijn wij niet in de mogelijkheid om bepaalde tarieven te communiceren omtrent het onderhouden van de gevel. Dit heeft puur te maken met de verschillende tarieven die de verschillende bedrijven hanteren.

In Nederland is echter wel een gemiddeld tarief van de verschillende reinigingssoorten. In onderstaande tabellen kan je de gemiddelde tarieven aflezen:

Soort reiniging Gemiddelde prijs per vierkante meter
Gevel reinigen Tussen de €5,00 en €15,00
Gevel impregneren Tussen de €6,50 en €15,00
Gevel voegen Vanaf €10,00

Hierboven heb je ook kunnen lezen dat je bij het reinigen van de gevel nog de keus hebt uit drie verschillende soorten:

Soort Gemiddelde prijs per vierkante meter
Stoom reinigen Ongeveer €6,00
Chemisch reinigen Ongeveer €15,00
Stralen Ongeveer €16,00


De prijs voor het onderhouden van de gevel beïnvloeden?

Het beïnvloeden van de prijs is in beperkte mate mogelijk! We hebben je het advies gekregen om een gespecialiseerd bedrijf in te huren. Voordat je een bedrijf inhuurt, wil je uiteraard wel een prijsopgave krijgen.

Het is aan te raden om meerdere bedrijven te benaderen voor het opmaken van een prijsopgave. Als je meerdere offertes voor je hebt liggen, krijg je een goed zicht in de marktconforme tarieven. Vervolgens kan je op basis daarvan de meest voordelige keuze maken. Je weet dan in ieder geval zeker dat je eerlijke en normale prijs gaat betalen!