Kosten schilderen van deuren

Het schilderwerk speelt zowel binnen- als buitenshuis een grote rol. Als het schilderwerk strak is, zorgt dat voor een mooie en nette uitstraling. Aan de buitenkant van het huis zorgt dat voor een fraai aangezicht van je huis. Aan binnenkant van het huis zorgt dat voor een omgeving waarin jij je prettig voelt en waarbij je genieten van de kleuren van de muren, deuren en kozijnen.

Het is bovendien belangrijk dat de kleuren van je muren, deuren en kozijnen in evenwicht zijn. De kleuren moeten enigszins bij elkaar passen. Daarbij kan je bijvoorbeeld voor één dezelfde kleur kiezen, maar je kan ook variëren met verschillende kleuren. Het kleurgebruik is hierbij van groot belang. Dat geldt zeker voor de deuren aan de binnenkant en buitenkant van je huis.

De deuren kunnen net de finishing touch geven aan de gehele uitstraling van bijvoorbeeld je woonkamer. Als de deur van de woonkamer naar de hal perfect geschilderd is, zorgt dat voor een prachtige deur. Gezien het feit dat je die deur vaak gebruikt, is dat ook zeer wenselijk. Het is daarbij logischerwijs ook van groot belang dat de verf op de juiste manier aangebracht wordt.

Voor het laten schilderen van je deuren kan je daarom het beste een schilder inhuren. Een schilder weet exact hoe de verf aangebracht moet worden, zodat het juiste en perfecte resultaat behaald gaat worden. Ook kan een schilder je van de juiste adviezen voorzien, met bijvoorbeeld het soort verf en het kleurgebruik.

Op deze pagina vertellen we je meer over het laten schilderen van de deuren. Dit geldt overigens zowel voor de deuren aan de binnenkant als voor de deuren aan de buitenkant van je huis. We geven op deze pagina antwoord op de volgende vragen:

  • Welke mogelijkheden heb je?
  • Wat zijn de kosten voor het laten schilderen van de deuren?

Welke mogelijkheden heb je?

Bij het laten schilderen van de deuren heb je meerdere mogelijkheden. Deze mogelijkheden hebben met name betrekking op het kleurgebruik en de verfsoort die gebruikt wordt. Het kleurgebruik is compleet afhankelijk van jouw wensen. Als jij een deur in het roze wilt, kan de schilder dat voor jou regelen.

Bij het kiezen van de juiste verfsoort voor je deuren kan je het beste wel advies vragen aan het schildersbedrijf. Voor de binnenkant van je huis heb je de keuze uit enkele soorten verven. Op de deuren worden maar een paar soorten gebruikt:

Latexverf

Deze verfsoort biedt gigantisch veel voordelen en wordt daarom vaak binnenshuis gebruikt. Deze verf is goedkoop, is makkelijk aan te brengen en is geschikt voor nagenoeg alle ondergronden. Dat is een groot voordeel voor de deuren, aangezien een deur van meerdere materialen gemaakt kan zijn.

Acryllatex

Het voordeel van acryllatex is dat het makkelijk te reinigen is. Een deur kan te maken hebben met bijvoorbeeld voet- en handafdrukken. Het is derhalve soms wenselijk om een deur te reinigen. Met deze verfsoort behoort dat tot de mogelijkheden.

Voor de deuren aan de buitenkant van je huis heb je eigenlijk nagenoeg geen keus. Vaak wordt één verfsoort gebruikt; alkydverf. Deze verfsoort is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden waar een buitendeur mee te maken krijgt. We hebben in Nederland een klimaat waarbij meerdere weersoorten zich in 24 uur af kunnen wisselen.

Prijzen om deuren te schilderen

De kosten voor het schilderen van de deuren zijn afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren hebben we hieronder op een ritje gezet:

  • Betreft het binnen- en/of buitendeuren?
  • Van welke verfsoort wordt gebruikt gemaakt?
  • Om hoeveel deuren gaat het?
  • Dienen de deurposten ook geschilderd te worden?
  • Wat is het tarief van de schilder?

Mede doordat de prijs van veel factoren afhankelijk is, is het niet mogelijk om één vaste prijs te communiceren. De laatste twee punten zijn bijvoorbeeld van gigantisch belang voor het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen.

In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde prijzen neergezet, zodat je in ieder een beeld van de prijzen krijgt:

Schilderwerk Prijs inclusief verf, materiaal en BTW Hoeveelheid
Deuren Tussen €250,00 en €950,00 3 tot 10 deuren
Deuren inclusief deurposten Tussen €850,00 en €1.900,00 10 tot 40 deuren