Gigantisch veel huishoudens in Nederland hebben wel bepaalde onderdelen in en rondom het huis die een nieuw likje verf kunnen gebruiken. Je kan hiervoor het beste een gespecialiseerde schilder inhuren. Een schilder heeft de expertise, de juiste kennis, de juiste apparatuur en de ervaring in huis om een perfect resultaat in of rondom jouw huis af te leveren.

Bij het schilderwerk valt er onderscheid te maken tussen het schilderwerk aan de binnenkant en aan de buitenkant van je huis. Het schilderen van de binnenkant van een huis is voor een schilder veelal comfortabeler. Het is lekker warm en men heeft geen last van regen of wind. Het schilderen van de buitenkant van een huis is echter voor de meeste schilders een veel leukere uitdaging. Voor zowel de binnenkant als voor de buitenkant kan je te allen tijde het beste een schilder inhuren.

Het inhuren van een schilder kost echter wel geld. Maar, wat zijn de kosten hiervoor? Op die vraag geven wij hieronder antwoord. We hebben deze pagina in twee onderwerpen opgedeeld:

  • Het schilderwerk aan de binnenkant van het huis;
  • Het schilderwerk aan de buitenkant van het huis.

Schilderwerk binnenkant van het huis

Men brengt veel tijd door in een huis. Het is daarom van belang dat het interieur van het huis naar wens is van de bewoners. De muren zijn hierin een bepalende speler. De kleur van muren moet naar wens zijn voor de bewoners. Indien dat niet het geval is, kunnen de muren het beste opnieuw geverfd worden. Dat geldt echter niet alleen voor de muren. Je kan ook denken aan:

  • Kkozijnen aan de binnenkant;
  • Deuren;
  • De trap;
  • Deurposten;
  • Het schilderen van andere onderdelen in een huis.

Als tarief kunnen we onderstaande tabel aanhouden. Dit zijn niet de exacte tarieven, puur omdat elk schildersbedrijf eigen tarieven hanteert. De prijzen in onderstaande tabel zijn echter de gemiddelde tarieven:

Soort Prijs inclusief verf, materiaal en BTW
Prijs per vierkante meter Tussen de €30,00 en €35,00
Prijs per uur Tussen de €35,00 en €40,00
Spuitwerk per vierkante meter Tussen de €6,00 en €10,00
Sauswerk per vierkante meter Tussen de €10,00 en €15,00

Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Als je van meerdere schildersbedrijven een offerte hebt, weet je veel beter welke tarieven er zoal gevraagd worden. Je kan dan een goede keuze voor jezelf maken.

Schilderwerk buitenkant van het huis

Ook het schilderwerk aan de buitenkant van een huis verdient veel aandacht. De buitenkant van een huis krijgt met allerlei verschillende weersomstandigheden te maken. De ene dag regent het in Nederland, terwijl het de volgende dag weer 30 graden is. Mede door die variatie van het weer is het belangrijk om het schilderwerk aan de buitenkant goed bij te houden. Dat is daarnaast ook nog eens mooier voor je huis en is ook goed voor de waarde van je huis.

Je kan voor meerdere werkzaamheden een schilder inhuren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

Voor het schilderwerk aan de buitenkant van je huis is het gebruikelijk om een totaalprijs af te spreken. In onderstaande tabel kan je per woningsoort de gemiddelde tarieven vinden:

Soort woning Gemiddelde totaalprijs
Appartement Ongeveer €1.000
Tussenwoning Ongeveer €1.500
Hoekhuis Ongeveer €3.000
Twee onder één kap Ongeveer €3.000
Vrijstaande woning Ongeveer €6.000

Het is echter ook goed mogelijk dat je maar enkele onderdelen van de buitenkant van je huis wilt laten verven. Dit kan bijvoorbeeld een kozijn of een dakkapel zijn. De gemiddelde tarieven daarvoor kan je vinden in onderstaande tabel:

Werkzaamheden Prijs inclusief materiaal, verf en BTW
Trap schilderen Tussen de €350,00 en €700,00
Dakkapel schilderen Tussen de €400,00 en €1000,00
Kozijnen schilderen Tussen de €400,00 en €2000,00
Deuren schilderen Tussen de €200,00 en €1750,00
Plafond schilderen Tussen de €200,00 en €1500,00

Prijzen schilder