Als je kozijnen toe zijn aan een opknapbeurt, kan je het beste een schilderbedrijf in huren. Dergelijke bedrijven weten exact hoe ze een nieuw likje verf op een kozijn aan moeten brengen. Dat geldt zowel voor kozijnen aan de binnenkant van je huis, maar ook voor de kozijnen aan de buitenkant van je huis.

Het nadeel van het schilderen van kozijnen is dat het behoorlijk tijdsintensief en arbeidsintensief is. Het schilderen van kozijnen is namelijk absoluut geen gemakkelijke klus. Je hebt te maken met lastige hoekjes en gaatjes en ook de bereikbaarheid van de kozijnen is niet altijd vlekkeloos te noemen. Dat geldt met name voor de kozijnen aan de buitenkant van je huis. Dergelijke kozijnen kunnen zich op grote hoogten vinden.

Bij het schilderen van de kozijnen dien je met enkele zaken rekening te houden. Op deze pagina geven we jou alle informatie over het laten schilderen van je kozijnen. Hierbij gaan we dus uit van een situatie waarbij je een schilder inhuurt voor het laten schilderen van je kozijnen.

Allereerst kijken we naar de vraag: wanneer moet je je kozijnen laten schilderen? Daarnaast kijken we naar de verschillende soorten kozijnen en tot slot naar de kosten voor het laten schilderen van de kozijnen.

Wanneer de kozijnen laten schilderen

Na verloop van tijd gaan de kozijnen enkele kuren vertonen. Als je dat ziet, is het direct tijd om je kozijnen opnieuw te laten schilderen. In de volgende situaties is het aan te raden om snel in actie te komen:

  • Als de verf op de kozijnen los gaat laten of gaat poederen. In dat geval hecht de verf niet meer goed aan het materiaal van het kozijn en is het tijd om een nieuwe verflaag aan te laten brengen.
  • Als je beschadigingen op de kozijn ziet, zoals slijtage of verkleuring. Dergelijke beschadigingen zorgen voor een minder fraaie uitstraling van je kozijn en in dat geval is het aan te raden om je kozijn opnieuw te laten verven.
  • Als er scheurtjes in de verf gaan ontstaan, is het ook absoluut tijd om nieuwe verf aan te laten brengen.

Overigens speelt daarbij het materiaal van de kozijnen ook een grote rol. Hedendaags kan je kiezen tussen houten, aluminium en kunststof kozijnen. Al deze materialen hebben hun eigen kenmerken. In veel gevallen zijn de houten kozijnen het beste om opnieuw verf op aan te brengen.

Het is echter zeer belangrijk om hier vooraf goed naar te kijken met de schilder. Hij/zij kan je van advies voorzien, op basis van het materiaal van je kozijn.

Kosten schilderen van kozijnen

De exacte kosten voor het laten schilder van je kozijnen zijn afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren bepalen de prijs voor het aanbrengen van het verfwerk. Onderstaande factoren spelen een rol:”

  • Betreft het kozijnen aan de binnen- of buitenkant van je huis?
  • Wat is het materiaal van de kozijnen?
  • Om hoeveel kozijnen gaat het?
  • Wat is het tarief van de schilder?

Mede door bovenstaande factoren is het niet mogelijk om één vaste prijs te communiceren. In onderstaande tabel kan je in ieder geval de gemiddelde prijs terugvinden:

Soort schilderwerk Gemiddelde prijs
Binnen schilderwerk €35,00 – uurtarief schilder
Buiten schilderwerk €40,00 tot €50,00 – uurtarief schilder
Gemiddeld kozijn Rond de 450,00