Het schilderwerk speelt een zeer grote rol in de uitstraling van je huis. Dit geldt zowel voor de buitenkant als voor de binnenkant van je huis. De buitenkant van je huis is uiteraard van belang voor de uitstraling van je gehele huis. Iedereen die langs je huis loopt, ziet het schilderwerk op jouw huis. Als het schilderwerk aan de buitenkant van je huis op orde is, zorgt dat bovendien voor een hogere waarde van je huis.

Dat geldt eveneens voor het schilderwerk aan de binnenkant van je huis. Je bevindt je een groot gedeelte van de dag binnen in je huis. Het is daarom belangrijk dat het schilderwerk op de muren naar je zin is. Dit geldt met name voor de kleur van het schilderwerk. De kleur van de verf speelt een grote rol in de gehele uitstraling van je huis. Denk daarom dus vooraf goed na welke kleur jouw huis dient te worden.

Eventueel kan een schilder je ook van goed advies voorzien. Het is sowieso aan te raden om een schilder in te huren voor het schilderwerk aan je muren. Een schilderbedrijf heeft de juiste kennis, apparatuur, ervaring en materiaal in huis om jouw muren perfect in de verf te zetten. Op deze pagina zoomen we nader in op de kosten voor het laten schilderen van je muren. Hierbij gaan we dus uit van een situatie waarbij je een schilder inhuurt voor het laten schilderen van je muren. Hierbij geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de kosten voor het laten schilderen van de binnenmuren?
  • Wat zijn de kosten voor het laten schilderen van de buitenmuren?

Prijzen voor schilderen binnenmuren

De kosten voor het laten schilderen van je binnenmuren zijn afhankelijk van enkele factoren. Allereerst speelt het formaat van je muren een grote rol; hoeveel vierkante meter moet er geverfd worden?

Anderzijds speelt ook het soort verf een hele grote rol. Op dit moment kan je kiezen uit meerdere soorten verven, waarbij elk soort zijn eigen voor- en nadelen heeft. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden:

Latexverf; deze verfsoort wordt het meeste toegepast voor de binnenmuren. Latexverf biedt veel voordelen; het is goedkoop, makkelijk aan te brengen en is geschikt voor nagenoeg alle ondergronden.

Vinyllatex; deze verfsoort lijkt veel op de latexverf, maar heeft één specifiek voordeel; het is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

Acryllatex; deze verfsoort heeft als grootste voordeel dat het makkelijk te reinigen is met een sopje. Mede hierdoor wordt acryllatex veelal gebruikt in bijvoorbeeld een keuken.

Synthetische muurverf; zoals de naam al aangeeft, wordt deze verfsoort gemaakt op basis van terpentine. Het nadeel daarvan is dat de verf een sterke geur met zich meedraagt.

Het aanbrengen van deze verfsoorten kan ook op twee verschillende manieren. Je kan kiezen voor het standaard sauswerk. Daarbij wordt de verf met behulp van een kwast en roller op de muren aangebracht. Je kan echter ook kiezen voor het zogeheten spuitwerk; daarbij wordt de verf door middel van een spuitapparaat aangebracht op je muren.

De kosten voor deze twee verschillende soorten kan je hieronder vinden:

Soort Prijs
Spuitwerk Ongeveer €6,00 tot €10,00 per vierkante meter
Sauswerk Ongeveer €10,00 tot €15,00 per vierkante meter

Het is daarbij echter ook noodzakelijk om het uurtarief van een schilder niet te vergeten. Een schilder rekent normaliter tussen de €35,00 en €40,00 per uur.

Het tarief voor buitenmuren schilderen

Ook de buitenmuren spelen een grote rol voor de uitstraling van je huis. Het is daarom aan te raden om het schilderwerk regelmatig opnieuw te laten doen. Dat zorgt voor een mooie uitstraling en is bovendien goed voor de waarde van je huis.

Voor het tarief voor de buitenmuren, kunnen we het beste een totaalprijs aanhouden. In onderstaande tabel kan je de prijzen per soort woning vinden:

Soort woning Gemiddelde totaalprijs
Appartement Ongeveer €1.000
Tussenwoning Ongeveer €1.500
Hoekhuis Ongeveer €3.000
Twee onder één kap Ongeveer €3.000
Vrijstaande woning Ongeveer €6.000

Hierbij worden bijvoorbeeld de gevel, de kozijnen, de buitendeuren en een eventuele schuur, schutting of tuinhuisje geschilderd. Dat is echter uiteraard allemaal afhankelijk van jouw wensen en na overleg met de schilder.