In je huis spelen enkele onderdelen een grote rol in de uitstraling van je huis. Hierbij kan je denken aan het kleurgebruik, de meubelen en de gordijnen. Het plafond speelt hier ook een rol in. Een mooi en net plafond zorgt voor een strakke uitstraling. Tevens kan een mooie afwerking van het plafond nog een extra stimulans geven aan de uitstraling van je gehele huis.

Bij het schilderen van een plafond heb je echter te maken met enkele lastige zaken. Allereerst zit het plafond boven je, waardoor het niet geheel makkelijk is om dat te verven. Het aannemen van een fijne houding is niet een fluitje van een cent. Je kan echter wel hiervoor hulpmiddelen gebruiken, maar het is dan alsnog niet erg prettig.

Anderzijds heb je te maken met meubelen en dergelijke die onder de verf kunnen komen te zitten. Als je een plafond gaat schilderen, bestaat de kans dat de verf gaat lekken en op bijvoorbeeld je meubelen terecht komt. Dat wil je uiteraard niet, waardoor het noodzakelijk is om de meubelen en dergelijke goed af te dekken.

Je kan bij het witten van het plafond ook verstandig een schildersbedrijf inhuren. Dergelijke bedrijven hebben alle benodigde kennis, expertise en apparatuur in huis om jouw plafond perfect te witten. Op deze pagina vertellen we je meer over het laten schilderen van je plafond. Allereerst kijken we naar de mogelijkheden en tot slot naar de daarbij behorende kosten. Kort samengevat geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Welke mogelijkheden heb je?
  • Wat zijn de kosten voor het laten schilderen van je plafond?

Wat zijn de opties allemaal?

Als je besluit om je plafond te laten witten, is het allereerst zaak om een schildersbedrijf uit te gaan zoeken. Als je eenmaal een betrouwbare en goede schilder gevonden hebt, is het zaak om de mogelijkheden nader te bekijken. Uiteraard kan een schildersbedrijf je hierbij van het perfecte advies voorzien.

Bij het witten van een plafond heb je de keus uit twee mogelijkheden. Deze mogelijkheden hebben we hieronder uitgewerkt:

Plafond sauzen

Sauswerk is in feite de manier waarop men al decennia lang verf aanbrengt op muren en plafond. Dit gaat simpelweg met verf, een kwast en een roller bij grotere oppervlakten.

Als je besluit om je plafond te sauzen, kan je je voorbereiden op een relatief lange klus. Een schilder heeft veel tijd nodig voor het sauzen van een plafond, omdat hij/zij puur met een roller en kwast het gehele oppervlakte moet schilderen.

Wel is de kans op lekkende verf kleiner bij het sauzen van een plafond, in tegenstelling tot het spuiten van een plafond.

Plafond spuiten

De laatste tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om hun plafond te spuiten. Hierbij maakt een schilder gebruik van een zogeheten spuitapparaat. Dergelijke apparaten kunnen de verf op de juiste manier tegen een plafond aan spuiten. Het voordeel hiervan is dat een schilder in een korte tijd je gehele plafond kan spuiten. Op deze manier kan je dus snel het beoogde resultaat behalen.

Wat kost een plafond schilderen?

Bij het schilderen van een plafond heb je, zoals je hierboven kan lezen, de keus uit twee mogelijkheden. Allebei de mogelijkheden hebben een bijbehorende prijskaartje. In onderstaande tabel kan je de tarieven terug vinden:

Soort Prijs per vierkante meter
Spuitwerk Tussen de €6,00 en €10,00
Sauswerk Tussen de €10,00 en €15,00

Zoals je kan zien, is het aanbrengen van de verf met behulp van een spuitapparaat ook nog goedkoper. Het is daarom aan te raden om met je schilder te kijken naar die mogelijkheid.

Overigens is het ook aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de marktconforme tarieven en kan je de juiste keuze maken. Je weet dan in ieder geval dat je niet te veel gaat betalen.