De muren in je huis bepalen voor een groot deel de uitstraling. Dit is deels afhankelijk van de kleur muur. Anderzijds speelt de structuur van de muur ook een grote rol. De structuur van de muur is afhankelijk van de stucsoort die gebruikt wordt. Hierbij je hedendaags de keus uit zeer veel verschillende vormen van stucsoort.

Een van de oudste stucsoorten is het zogeheten beton ciré. Beton ciré is een stucsoort op basis van cement. In de oudheid werd dit materiaal al gebruikt bij de aanleg van bruggen en viaducten. Dit had puur te maken met de specifieke voordelen die deze stucsoort met zich mee brengt. Op deze pagina bekijken we de voordelen van beton ciré nader. Tevens bekijken we de toepasmogelijkheden en het prijskaartje voor beton ciré. De vraag ‘ wat kost beton ciré’?’ staat hierbij centraal.

Wat is beton ciré?

Beton ciré betekent vrij vertaald gewreven beton. De benaming geeft aan dat het een variant is op het normale beton. Beton ciré biedt echter enkele zwaarwegende voordelen ten opzichte van normaal beton. Dankzij deze voordelen heeft beton ciré vele toepassingen. Zo kan beton ciré in badkamers en in keukens gebruikt worden. Ook kan het perfect dienen als vloer of als materiaal voor op je terras.

Wat zijn de voordelen van beton ciré?

Zoals we hier boven al aangaven, heeft beton ciré enkele grote voordelen ten opzichte van normaal beton. De voordelen zijn als volgt:

  • – Beton ciré is gigantisch slijtvast. Hierdoor wordt een behoorlijk lange levensduur gerealiseerd.
  • – Beton ciré is watervast. Dankzij deze eigenschap is het ook mogelijk om beton ciré in badkamers en keukens te gebruiken.
  • – Beton ciré is naadloos. Doordat dit materiaal naadloos is, heeft schimmel weinig kans om toe te slaan. Een ander bijkomend voordeel is dat beton ciré makkelijk schoon te maken is, dankzij het ontbreken van naden.

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat beton ciré steeds vaker toegepast wordt. Dit materiaal wordt overigens al vele jaren in Frankrijk gebruikt. De laatste jaren is het over komen waaien naar Nederland.

Wat kost beton ciré?

De kosten voor beton ciré zijn afhankelijk van enkele factoren. De belangrijkste factor hierbij zijn de arbeidskosten. Beton ciré moet worden aangebracht door een stucadoor. Een stucadoor hanteert zijn eigen tarieven, waardoor deze enigszins af kunnen wijken ten opzichte van andere stucadoors. Het tarief van de stucadoor is echter wel allesbepalend.

Doordat het tarief van de stucdoor zo bepalend is, kunnen we geen exact inzicht geven in de kosten voor beton ciré. Als stelregel kunnen we echter wel aanhouden dat een vierkante meter beton ciré ongeveer 100 euro kost. Als je bijvoorbeeld 5 vierkante meter hebt, betaal je dus ongeveer 500 euro. Het exacte tarief is uiteindelijk afhankelijk van de prijsstelling van de stucadoor.

Wie kan beton ciré aanbrengen?

Het aanbrengen van beton ciré dient te gebeuren door een stucadoor. De meeste stucadoors bewerken beton ciré nog voordat ze dit aanbrengen. Hierdoor kan een bepaalde hardheid verkregen worden, indien dit noodzakelijk is.

Via het wereldwijde web kan je tegenwoordig zeer veel stucadoors vinden. Hierbij raden we aan om offertes bij meerdere stucadoors op te vragen. Je kan daarmee een goed vergelijk maken en uiteindelijk de juiste keuze maken!