Als men het over stucen heeft, denkt men in veel gevallen aan de binnenmuren. De muren aan de binnenkant zie je tenslotte veel vaker dan de muren van de buitenkant van je huis. Voor de muren in je huis heb je keus uit verschillende stucsoorten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan beton ciré of leemstuc. Elke stucsoort brengt eigen voordelen met zich mee.

Dat geldt eveneens voor de stucsoorten die men kan gebruiken voor de buitenmuren. De buitenmuren bepalen voor de ‘ grote wereld’ uit de uitstraling van je huis. Je kan hierbij kiezen voor een bepaalde kleur of bepaalde structuur van je muur. Het stucwerk aan een buitenmuur is echter niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je huis.

Het stucwerk op de buitenmuren heeft namelijk ook nog functionele eigenschappen. Het stucwerk is voornamelijk van belang om de gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Voor het stucwerk aan de buitenkant heb je de keuze uit verschillende soorten. Op deze pagina leggen wij deze soorten aan je voor en bekijken we tevens de kosten die hierbij om de hoek komen kijken. We beantwoorden hiervoor de volgende vragen:

  • Welke soorten stucwerk zijn er voor je buitenmuur?
  • Wat kost het stucen van een buitenmuur?
  • Wie kan stucwerk op je buitenmuur aanbrengen?

Wat zijn de opties voor buiten?

Voor een binnenmuur heb je de keuze uit verschillende soorten stucwerk. Dit geldt eveneens voor het stucwerk voor je buitenmuren. Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten op een rijtje gezet:

Gepleisterde plint: dit stucwerk wordt voornamelijk toegepast als een decoratieve laag bovenop de gemetselde stenen. Dankzij het gepleisterde plint kan dankzij een kleur een bepaalde uitstraling aan je huis meegeven.

Spachtelputz: het is ook mogelijk om je buitenmuur met behulp van Spachtelputz te stucen. Deze stucsoort kan tegen verschillende weersomstandigheden en biedt een fraaie uitstraling aan je buitenmuur/buitenmuren.

Schuurwerk: de naam is enigszins verwarrend, maar schuurwerk is een veelgebruikte stucsoort. Bij schuurwerk heb je de keuze uit allerlei verschillende kleuren. Dankzij deze kleuren kan je een eigentijdse en unieke uitstraling aan je huis geven.

Wat kost het stucen van een buitenmuur?

De kosten voor het stucen van een buitenmuur zijn voornamelijk afhankelijk van de tariefsteling van de stucadoor. Het aanbrengen van stucwerk op een buitenmuur kan het beste door een stucadoor worden gedaan. Een stucadoor heeft de juiste kennis, expertise en apparatuur tot zijn beschikking.

Als je een stucadoor inhuurt, ben je verzekerd van een goed resultaat.

Elke stucadoor hanteert zijn/haar eigen tarieven, waardoor de prijzen voor het aanbrengen van stucwerk op je buitenmuur uiteen kunnen lopen. Als gemiddelde prijs houden we echter het volgende aan:

Ongeveer 60 euro per vierkante meter.

Afhankelijk van jouw stucadoor kan dit bedrag ook hoger of lager uitvallen. Tevens is ook de staat van de muur bepalend voor het uiteindelijke tarief. Als de muur er belabberd aan toe is, zijn er herstelwerkzaamheden nodig. Deze herstelwerkzaamheden kunnen voor een hoger tarief zorgen.

Wie kan stucwerk op je buitenmuur aanbrengen?

We gaven hierboven al even aan dat het aanbrengen van stucwerk op je buitenmuur door een stucadoor gedaan moet worden. Dit is ons advies, omdat het aanbrengen van stucwerk op de buitenmuur redelijk gespecialiseerd werk is.

Het aanbrengen van stucwerk moet zorgvuldig gebeuren. Daarnaast heb je de juiste apparatuur nodig. Dit kan je overigens ook zelf aanschaffen in een bouwmarkt. Wij raden desondanks aan om het stucwerk voor je buitenmuur uit te besteden aan een stucadoor.

Tegenwoordig kan je gemakkelijk via internet een geschikte stucadoor vinden. Let hierbij wel goed op dat de tarieven per stucadoor verschillend zijn. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Op basis van die offertes krijg je een beter inzicht in de tarieven en kan je de juiste keuze maken