Het stucen van muren is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De kwaliteit van de materialen zijn omhoog gegaan en tevens hebben ook de stucadoors steeds meer hulpmiddelen voor handen.

In de afgelopen periode zijn er meerdere varianten van stucwerk op de markt gebracht. Elke variant heeft zijn eigen voordelen, maar ook zijn eigen nadelen. Het is aan jou om de keuze te maken voor de juiste soort. Hierbij kan je uiteraard om input vragen van een stucadoor. Een stucadoor kan jou het beste adviseren met betrekking tot het stucwerk.

Eén van de meest gehanteerde soort is het zogeheten tadelakt. Deze stucsoort brengt een hoop voordelen met zich mee. Mede door deze voordelen kiezen veel mensen ervoor om hun muren te laten stuccent met tadelakt. Graag geven wij je meer informatie over deze unieke stucsoort. Dit doen we aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat is tadelakt?
  • Wat kost tadelakt?
  • Wie kan tadelakt op jouw muren aanbrengen?

Wat is tadelakt?

Tadelakt is al een gigantisch oud stucwerk een is overkomen waaien uit het noorden van Afrika. Voornamelijk in Marokko werd deze stucsoort al eeuwenlang gebruikt.

Tadelakt kan voornamelijk toegepast worden in natte ruimtes, bijvoorbeeld je badkamer. Dit is puur vanwege de specifieke voordelen die tadelakt met zich mee brengt. Tadelakt is een zogeheten waterdichte kalkpleister.

Kalk heeft als voordeel dat het erg waterbestendig is. Dit is met name handig in natte ruimtes zoals je badkamer. Doordat Tadelakt zo waterbestendig is, kan het perfect toegepast worden in bijvoorbeeld de badkamer. De wanden in je badkamer krijgen veelvuldig met water te maken. Tadelakt kan hier perfect tegen; het enige dat je moet doen, is 1 keer in de 5 jaar de tadelakt te behandelen met speciale zeep.

Een ander zeer groot voordeel van Tadelakt is dat het stootvast is. Dit houdt eigenlijk in dat de muren bestand zijn tegen eventuele beschadigingen. Hierdoor komt het minder snel voor dat je een stucadoor in moet huren om het beschadigde stucwerk te laten herstellen.

Dankzij deze voordelen wordt Tadelakt voornamelijk toegepast in natte ruimtes, zoals de badkamer en eventueel de keuken.

Wat kost tadelakt?

Tadelakt is een zeer specifieke vorm van stucwerk. Mede hierdoor is het aan te raden om dit aan te laten brengen door een gespecialiseerde stucadoor. Dit brengt echter wel een relatief hoog prijskaartje met zich mee.

De exacte prijs voor tadelakt is afhankelijk van het tarief van de stucadoor. We kunnen echter wel de volgende stelregel aanhouden: 1 vierkante meter Tadelakt is beschikbaar vanaf ongeveer €140,00.

Het exacte tarief is echter afhankelijk van de prijzen die jouw stucadoor hanteert.

Op zoek naar een stucadoor

We gaven hierboven al even kort aan dat tadelakt aangebracht moet worden door een stucadoor. Op die manier weet je zeker dat je het gewenste resultaat gaat verkrijgen.

Daarnaast is tadelakt een zeer gespecialiseerd product. Een stucadoor heeft de beschikking over de gespecialiseerde kennis en ook over het juiste apparatuur. Het inhuren van een stucadoor kost echter wel meer geld in vergelijking met als je het stucwerk zelf aanbrengt. De kans is echter miniem dat het zelf aanbrengen van Tadelakt goed gaat lukken.

Om de prijs voor de stucadoor enigszins te beïnvloeden, kan je het beste meerdere offertes opvragen. Zodra je meerdere offertes hebt, krijg je een goed inzicht in de tarieven die gevraagd worden. Op basis daarvan kan je een goede vergelijking maken en uiteindelijk tot de juiste keuze komen.