De oorzaak van een verhuizing kan erg verschillend zijn. De aard van een verhuizing kan liggen in leuke dingen, maar helaas ook in vervelende dingen. Bij leuke dingen kunnen we denken aan gezinsuitbreiding of een bedrijf dat, dankzij een harde groei, een nieuw bedrijfspand heeft. Een Erkende Verhuizer inschakelen kan hierbij alle verhuiszorgen uit handen nemen. De kosten zullen hierin echter ook een onderdeel van uitmaken.

Helaas dienen sommige mensen ook te verhuizen vanwege een scheiding of andere vervelend (privé)omstandigheden. Het gevoel bij een verhuizing kan daardoor erg dubbel zijn.

Rekening houdend met dit dubbele gevoel is het erg belangrijk dat de verhuizing op de juiste manier verloopt. Een verhuizing dient bij voorkeur vlekkeloos te verlopen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan:

 • Zo’n kort mogelijke tijdspanne;
 • Alle spullen dienen heel te blijven.

Mede hierdoor is het belangrijk dat een verhuizing door vakmensen gedaan wordt. Deze vakmensen hebben de kennis, expertise en de apparatuur om een verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Voor de kosten van een verhuizer kan je onze pagina’s ‘Kosten zakelijke verhuizing’, ‘kosten internationaal verhuizen’, ‘kosten verhuisservice’ en ‘kosten verhuisbedrijf’ bekijken!

Keurmerk in de verhuisbranche

De laatste jaren zijn allerlei keurmerken als paddestoelen uit de grond geschoten. Nagenoeg elke branche heeft momenteel haar eigen keurmerk. Een dergelijk keurmerk geeft een vertrouwd gevoel aan de consument.

In de verhuismarkt is ook een keurmerk in het leven geroepen; de Erkende Verhuizers. De verhuisbedrijven die zich hebben aangesloten bij dit keurmerk zijn ervaren, bekwame en betrouwbare verhuisspecialisten.

Dankzij dit keurmerk kunnen consumenten ervan uit gaan dat de verhuizing vlekkeloos gaat verlopen. Een ander belangrijk facet bij een verhuizing zijn de kosten. Op deze pagina zoomen we dieper in op de kosten van verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij het keurmerk Erkende Verhuizers. Om hier een duidelijk beeld van te schetsen, gaan we de volgende vragen beantwoorden:

 • Wat kost een verhuizing indien dit uit wordt gevoerd door een Erkende Verhuizer?
 • Is de prijs voor een Erkende Verhuizer hoger dan een andere verhuizer?
 • Welke factoren zijn er voor je om de prijs te beïnvloeden?

Erkende Verhuizers

De verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij Erkende Verhuizers beschikken allemaal over een gewenst niveau. Op basis hiervan kan je er van uit gaan dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

De prijsstelling van Erkende Verhuizers wordt opgebouwd uit drie verschillende componenten:

 • De kosten van de verhuiswagen;
 • De kosten van de verhuizers;
 • De voorrijkosten.

Als we deze componenten nader bekijken, komen de volgende prijzen naar voren:

Verhuiswagen 20 m3 + 1 verhuizer/bestuurder:€70,- per uur
Verhuiswagen 50 m3 + 1 verhuizer/bestuurder:€80,- per uur
Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement:€900,-
Verhuizing naar twee-onder-een-kap:€1100,-
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse:€1100,-
Voorrijkosten:€65,- per uur

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde prijzen van verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij Erkende Verhuizers.

De prijs van Erkende Verhuizers ligt gemiddeld iets hoger dan bij andere verhuisbedrijven. je krijgt hier echter wel veel meer kwaliteit voor:

 • De voorwaarden van Erkende Verhuizers zijn goed; er zitten geen addertjes onder het gras.
 • Een verhuizing door Erkende Verhuizers wordt uitgevoerd onder dekking van het Garantiecertificaat.
 • Uw inboedel wordt tijdens de verhuizing verzekerd tot een bedrag van €100.000.
 • Alle personeelsleden van de Erkende Verhuizers zijn gediplomeerde vakmensen.

Kosten beïnvloeding

Het is uiteraard mogelijk om de kosten te beïnvloeden. Het inhuren van een verhuizer kost al snel €35,00 per uur. Je kan echter zelf ook de handen uit de mouwen steken. Roep familie en vrienden op om ook te helpen; op die manier kan je een hoop kosten besparen.

Het echte vakwerk kan je beter overlaten aan de verhuizers van Erkende Verhuizers, maar de simpele dingen kan je prima zelf doen. Dit bespaart u een hoop geld waar u leuke dingen van kan doen na de verhuizing.

Het inschakelen van een Erkende Verhuizer is absoluut aan te raden. De kosten zijn iets hoger, maar je krijgt wel waar voor uw geld. Je bent verzekerd van een vlekkeloze verhuizing!