Op de televisie zijn al langere tijd programma’s waarbij mensen hun geluk in het buitenland zoeken. Hierbij is het internationaal verhuizen vaak niet in beeld gebracht. Deze programma’s zijn allemaal gebaseerd op een situatie waarbij men de uitdaging aan wil gaan. Naar het buitenland verhuizen is namelijk niet niks. Men komt in een andere cultuur terecht, men moet een andere taal spreken, men krijgt te maken met een ander klimaat en men moet zich aanpassen aan alle levensomstandigheden.

Toch zijn er jaarlijks genoeg mensen die de stap durven te maken naar het buitenland. Dit geldt ook voor bedrijven die hun geluk gaan beproeven in het buitenland.

De mensen die naar het buitenland gaan verhuizen, zoeken het avontuur op. Een logisch vervolg van een dergelijke verhuizing is dat veel mensen eerst moeten aarden in het nieuwe land. Mede hierom is het van belang dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Het is erg fijn als de start in het buitenland vlekkeloos verloopt, zonder zorgen over bijvoorbeeld het nieuwe huis.

Om dat realiseren, is het aan te raden om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Een dergelijk verhuisbedrijf is vaker actief bij internationale verhuizingen en weet daardoor ook waar ze rekening mee moeten houden.

Het inschakelen van een professioneel verhuurbedrijf is aan te raden. Maar, hoe hoog zijn de kosten hiervoor? En is het mogelijk om die kosten te beïnvloeden? Deze vragen beantwoorden wij op deze pagina.

Het maken van een nieuwe start in het buitenland klinkt erg aantrekkelijk; kostentechnisch moet het echter wel mogelijk zijn. Mede daardoor is het zaak dat de kosten voor de internationale verhuizing niet te hoog uitvallen. Hieronder zoomen wij in op de kosten die hierbij komen kijken. 

Wat kost een internationale verhuizing?

Allereerst mag duidelijk zijn dat een internationale verhuizing van veel factoren afhankelijk is. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan:

  • De reisafstand;
  • De hoeveelheid spullen die mee moeten;
  • Het aantal verhuizers;
  • Het aantal auto’s/vrachtwagens.

Bovenstaande factoren bepalen min of meer de prijs van de verhuizing. Dit wordt uiteraard gebaseerd op de prijsstelling van de verschillende internationale verhuizers. Elke internationale verhuizer hanteert haar eigen tarieven. Deze tarieven zijn in de meeste gevallen marktconform te noemen.

De meeste tarieven zijn opgebouwd uit drie vaste elementen:

  • De kosten voor het transport;
  • De kosten voor het laden van alle spullen;
  • De kosten voor het lossen van alle spullen.

Verhoudingsgewijs neemt het bovenste element ongeveer 40% van alle kosten. De twee onderste elementen nemen elk 30% van de kosten in. Samen vormen deze elementen de totale prijs voor een internationale verhuizing.

Zoals we hierboven al aangaven is de afstand van belang voor de prijs. Dit bewijst bovenstaande verhouding ook; het grootste deel van de kosten gaat op aan het transport. Logischerwijs kost transport naar Amerika meer dan transport naar bijvoorbeeld Frankrijk. Onderstaande gegevens hebben we verzameld omtrent de kosten bij een internationale verhuizing. Hierbij zijn we uitgegaan van drie bestemmingen: Frankrijk, Amerika en Australië

Frankrijk

De reisafstand naar Frankrijk valt relatief mee. Als je bijvoorbeeld naar de Côte d’Azur wilt verhuizen, bent je tussen de €4.500 en €5.750 kwijt. Je kan dan echter wel heerlijk genieten van de Franse zon en het mediterrane leven!

Amerika

Als je naar Amerika wilt verhuizen, is de afstand erg fors. Bij een verhuizing naar Amerika is het aan te raden om gebruik te maken van een zeecontainer. Met een zeecontainer kan je de inboedel over de oceaan naar Amerika brengen. Als gemiddelde richtprijs hanteren we voor een dergelijke verhuizing tussen de €8.000 en €9.250. Dit tarief is uiteraard afhankelijk van de locatie in Amerika.

Australië

Het beloofde land aan de hele andere kant van de wereld. Het mag geen wonder heten dat de kosten voor een verhuizing naar Australië het hoogste zijn. Ook hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van een zeecontainer. Gezien de gigantisch lange afstand is het eerder regel dan uitzondering dat de zeecontainer ongeveer 7 weken onderweg is.

Dit uit zich ook in het prijskaartje van ongeveer €8.250 tot €10.000. Dit bedrag is uiteraard ook afhankelijk van de locatie in Australië. Waar ga je precies naar toe emigreren in Australie? Verhuizen naar een grote stad is wat dat betreft voordeliger dan verhuizen naar the middle of nowhere.

Kosten beïnvloeden

Hierboven heb je kunnen lezen dat de kosten voor een internationale verhuizing behoorlijk op kunnen lopen. Bij een nationale verhuizing zijn er meerdere manieren om de kosten te beïnvloeden, maar hoe zit dat bij een internationale verhuizing?

Het is erg lastig om de kosten te beïnvloeden als je naar het buitenland gaat. Als de afstand met de auto te overbruggen is, kan je hier meer invloed op uitoefenen dan bijvoorbeeld een verhuizing naar Amerika of Australië.

Het ‘nadeel’ van een internationale verhuizing is dat je afhankelijk bent van de transportkosten. Wat dat betreft is het verhuizen met behulp van een zeecontainer het meest voordelig voor de verhuiskosten.

Het is echter heel lastig om de kosten dusdanig te beïnvloeden.