Het leven is dynamisch en alles gaat in de hoogste versnelling. Mensen zijn continue op zoek naar mogelijkheden om hun leven mooier en leuker te maken. In sommige gevallen is daarbij een verhuizing noodzakelijk, voor het gemak word er een verhuisservice ingeschakeld. Een verhuizing kan een nieuwe invulling aan het leven geven. Men komt in een nieuwe omgeving terecht en dat voelt als een geheel nieuwe uitdaging. Wat dat betreft is de verhuizing een feestje; je heb zicht op een nieuwe start!

Er zijn echter ook situaties denkbaar waarbij de verhuizing niet geheel vrijwillig te noemen is. Je kan hierbij denken aan vervelende situaties zoals een sterftegeval of een scheiding. Dankzij dergelijke gebeurtenissen is een verhuizing soms noodzakelijk.

Al met al is het van belang dat de verhuizing goed verloopt. Je gaat een nieuwe start maken en, ondanks de aanleiding van deze nieuwe start, is het erg fijn als je geen zorgen hebt over de verhuizing. Om dat realiseren is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf heeft alle expertise, kennis en ervaring in huis om een verhuizing te verzorgen.

Bij een verhuizing heb je de keuze uit twee verschillende varianten:

 • Je kiest voor een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf komt jouw spullen ophalen en levert deze spullen vervolgens weer af.
 • Je kiest voor een verhuisservice. Bij een verhuisservice gaat de dienstverlening veel verder dan alleen het transport. De verhuizers helpen bijvoorbeeld ook met het inpakken van de inboedel. Tevens kan men in het nieuwe huis ook verschillende meubelen in elkaar zetten en elektrische apparaten installeren.

Een verhuisservice is derhalve veel uitgebreider dan een reguliere verhuizing. Dit is echter ook terug te zien in het prijskaartje. Wij zoomen hieronder verder in op de prijs van een dergelijke verhuisservice. Dit doen we aan de hand van de volgende vragen:

 1. Wat kost een verhuisservice?
 2. Zijn deze kosten veel hoger ten opzichte van een reguliere verhuizing?
 3. Kan je de prijs van een verhuisservice beïnvloeden?

Tarieven

Het is vrij lastig om aan te geven hoeveel een verhuisservice gaat kosten. Zoals bij elke verhuizing is dit tarief compleet afhankelijk van de wensen van de personen die gaan verhuizen. Het is daarbij van belang hoeveel inboedel er verhuisd moet worden, hoe groot de afstand is tussen de twee locaties en hoeveel verhuizers ingeschakeld worden?

Toch is het mogelijk om bepaalde standaard richttarieven vast te stellen. Wij hebben deze richttarieven hieronder op een rijtje gezet:

Verhuiswagen met 20 kubieke meter inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer

 • Tussen de €500 en €750.

Verhuiswagen met 20 kubieke meter inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer

 • Tussen de €900 en €1200.

Indien je een extra verhuizer in wilt huren, kan je dat doen tegen een tarief van ongeveer €35,00 per uur.

Bij een verhuisservice worden echter ook nog andere diensten aangeboden. Per dienst hebben wij hieronder vastgesteld hoeveel de kosten hiervoor gemiddeld zijn.

 • Inboedelopslag; het is mogelijk om jouw inboedel tijdelijk op te laten slaan. Per 30 vierkante meter kost dit ongeveer €150,00 per maand.
 • In- en uitpakken van goederen; het in- en uitpakken van goederen wordt vaak ervaren als een vervelende klus. Het is derhalve ook aan te raden om een inpakker in te huren. Een inpakker kost ongeveer €30,00 per uur.
 • Handyman service; het laten installeren van elektrische apparaten en het in elkaar laten zetten van meubelen wordt handyman service genoemd. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €45,00 per uur.
 • Lift assistentie; voor mensen die in een flat wonen, is een lift erg handig. Het tillen van meubelen via het trappenhuis wordt vaak als erg onhandig ervaren. Het inhuren van een lift kost ongeveer €75,00 per uur.

In onderstaande tabel hebben we de kosten op een rijtje gezet:

DienstTarief
Verhuiswagen 20 m3 + 1 verhuizer/bestuurder€60,00 per uur
Verhuiswagen 50 m3 + 1 verhuizer/bestuurder€75,00 per uur
Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement€800,-
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€950,-
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€1000,-
Voorrijkosten€55 per uur

Dit geeft des te meer aan dat de kosten voor een verhuisservice op kunnen lopen. Het is echter mogelijk om de kosten te beïnvloeden!

Kosten beïnvloeden

Bij een verhuisservice kan je de kosten beïnvloeden met behulp van de volgende tips:

 • Probeer zoveel mogelijk doordeweeks te verhuizen. In het weekend liggen de tarieven vaak hoger.
 • Zoek een lokaal verhuisbedrijf uit. Hierdoor kan je de voorrijkosten beperken.
 • Beperk het aantal verhuizers. Roep in plaats daarvan familie en vrienden op om te helpen!