Een verhuizing is in de meeste gevallen een leuke situatie. Mensen gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging en pakken daarvoor al hun spullen. Uiteraard dient er bij een verhuizing rekening te worden gehouden met veel zaken. Allereerst is het van belang om tijdig te beginnen met de voorbereiding. Bij een verhuizing komt altijd meer om de hoek kijken dan vooraf gepland.

Het is daarbij ook van belang om een goede organisatie aan te houden. Ga niet klakkeloos alle kamers inpakken, maar ga de kamers één voor één af. Op die manier hou je het overzicht en verloopt de verhuizing vlekkeloos. Elke doos die ingepakt wordt, kan je een nummer geven. Deze nummers kan je vervolgens koppelen aan de kamers, waardoor jouw overzicht grandioos is.

Een verhuisbedrijf kan je perfect van dienst zijn bij een verhuizing. Deze vaklui weten exact hoe ze het overzicht kunnen houden, hoe een verhuizing vlekkeloos verloopt en hoe de verhuizing zo snel mogelijk gaat. Het is derhalve aan te raden om altijd een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Daarbij is echter wel één belangrijke vraag die vaak gesteld wordt: wat zijn de kosten voor een verhuisbedrijf? Het antwoord op deze vraag gaan wij hieronder geven! Tevens kijken we naar de volgende vragen:

 • Zijn de kosten te beïnvloeden?
 • Zijn er handige bespaartips?

Tarieven

De tarieven voor een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van meerdere factoren. Deze factoren zijn deels beïnvloedbaar en deels niet beïnvloedbaar. Het is van belang om jouw focus te richten op de factoren die beïnvloedbaar zijn. Op die factoren kan je namelijk geld besparen!

De prijsstelling van een verhuisbedrijf is dus afhankelijk van meerdere factoren. De eerste factor waar rekening mee gehouden wordt, is de prijsstelling van het verhuisbedrijf zelf. Elk verhuisbedrijf heeft haar eigen tarieven. Deze tarieven zijn, hopelijk, marktconform. Toch kan er flink verschil zitten tussen verschillende verhuisbedrijven. Het is daarom aan te raden om altijd meerdere offertes op te vragen. Op basis van die offertes kan je de beste/meest voordelige keuze maken.

Daarnaast wordt het tarief ook bepaald aan de hand van de transportkosten. Als je van een adres in Schiedam naar een ander adres in Schiedam verhuist, zullen de transportkosten logischerwijs meevallen. Als je echter van Dronten naar Maastricht gaat verhuizen, zullen de transportkosten aardig oplopen.

De laatste factor die van invloed is op de prijsstelling is het apparatuur dat ingezet wordt. Hierbij kan je denken aan de hoeveelheid/grootte van de vrachtwagens. Daarnaast is het ook nog belangrijk om na te gaan hoeveel verhuizers je nodig heb. Een verhuizer brengt een bepaald uurtarief met zich mee. Weeg daarom goed af of een extra verhuizer nodig is.

Al met al kunnen we stellen dat een tarief van een verhuizing opgebouwd wordt uit drie elementen:

 • Het transport, ongeveer 40% van de totale kosten.
 • Het laden van alle spullen, ongeveer 30% van de totale kosten.
 • Het lossen van alle spullen, ongeveer 30% van de totale kosten.

In onderstaande tabel kan je de kosten voor een gemiddelde verhuizing aflezen.

StucsoortGemiddelde prijs per vierkante meter
Spacspuitwerk€5,- tot €10,-
Behangklaar stucen€8,- tot €15,-
Sausklaar stucen€10,- tot €22,-
Sierpleister€12,- tot €25,-
Plafond stucen€5,- tot €20,-
Schuurwerk€15,- tot €25,-
Raapwerk€20,- tot €30,-

Bovenstaande tarieven zijn gemiddelde tarieven. Als je gebruik maakt van een Erkende Verhuizer kunnen de tarieven iets hoger uitvallen. Je kan daarover meer lezen op onze pagina ‘Kosten Erkende Verhuizers’. Beveilig nu ook je nieuwe huis met een alarmsysteem kopen.

Kosten besparen

Het is absoluut mogelijk om kosten te besparen. Je kan daarbij onder andere de volgende tips gebruiken:

 • Draag zelf een steentje bij door mee te helpen bij de verhuizing.
 • Roep vrienden en familie op om mee te helpen bij de verhuizing.
 • Vraag meerdere offertes op bij verschillende verhuisbedrijven.
 • Verhuis op een doordeweekse dag in plaats van in het weekend.
 • Durf oude spullen weg te gooien.
 • Controleer tijdig of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding.

Met bovenstaande tips is het mogelijk om de kosten bij een verhuizing te beperken. Feit blijft echter dat het inschakelen van een verhuisbedrijf kosten met zich mee brengt. Je bent daarbij echter wel verzekerd van een vlekkeloze en fijne verhuizing!

Het is in ieder geval altijd aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Elk verhuisbedrijf hanteert haar eigen tarieven, waardoor hier enig verschil tussen kan zitten. Als je dit niet vergelijkt, kom je hier ook niet achter. Vergelijk daarom altijd meerdere verhuisbedrijven met elkaar!