Ben je van plan te gaan verhuizen? Dat klinkt allereerst als muziek in de oren! Een verhuizing zorgt vaak voor een nieuwe start, een nieuwe uitdaging en een ander leven. In de meeste gevallen werkt dat erg goed voor jouw lichaam en geest. Het is daarbij wel van belang dat de verhuizing fijn verloopt.

Een nieuwe start is niet niks. Het zou dan erg vervelend zijn als je nog zorgen moet hebben omtrent de verhuizing.

Voor het vlekkeloos laten verlopen van een verhuizing kan je het beste een verhuisbedrijf in de arm nemen. Een verhuisbedrijf doet dag in dag uit niks anders dan verhuizen. Hierdoor zijn zij de absolute specialisten. Dankzij de vele ervaring weten ze exact hoe ze een verhuizing aan moeten pakken. Dankzij handige trucjes weten verhuizers het overzicht te bewaren, wordt er voor een goede organisatie gezorgd en wordt het verhuizen min of meer een feestje.

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf komen logischerwijs wel kosten naar voren. Maar, als je gaat verhuizen, hoe hoog zijn de kosten dan? Op deze pagina zoomen wij nader in op de verhuiskosten. Deze kosten zijn uiteraard van vele factoren afhankelijk. We geven hieronder antwoord op enkele vragen:

 • Hoe hoog zijn de verhuiskosten?
 • Zijn deze kosten te beïnvloeden?
 • Zijn er handige bespaartips?

Tarieven

De verhuiskosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. De 4 meest in het oog springende factoren hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 1. De reisafstand;
 2. De hoeveelheid spullen die mee moeten;
 3. Het aantal verhuizers;
 4. Het aantal/grootte auto’s/vrachtwagens.

Elk verhuistarief wordt opgebouwd op basis van bovenstaande componenten. Elk tarief is uiteindelijk te verdelen in drie hoofdcomponenten: transport, laden en lossen.

 • Transport neemt bij een verhuizing ongeveer 40% in van alle kosten.
 • Laden van alle spullen neemt bij een verhuizing ongeveer 30% in van alle kosten.
 • Lossen van alle spullen neemt bij een verhuizing ongeveer 30% in van alle kosten.

Uiteindelijk wordt het tarief ook beïnvloed door de verhuizer zelf. Welke tarieven hanteert een verhuizer en welke eventuele kosten komen er nog bij kijken? Wij hebben echter de gemiddelde tarieven verzameld die om de hoek komen kijken bij een verhuizing. Deze tarieven zijn de gemiddelde uit de gehele markt. Een Erkende Verhuizer rekent bijvoorbeeld in de meeste gevallen een hoger tarief dan een reguliere verhuizer. Onderstaande tarieven zijn vastgesteld op basis van de tarieven van reguliere verhuizers:

Verhuiswagen 20 m3 + 1 verhuizer/bestuurder: €60,- per uur

Verhuiswagen 50 m3 + 1 verhuizer/bestuurder: €75,- per uur

Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement: €800,-

Verhuizen naar twee-onder-een-kap: €950,-

Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse: €1000,-

Voorrijkosten: €55,- per uur

Overige kosten

Bovenstaande kosten zijn eigenlijk de standaardkosten. In sommige gevallen komen er ook nog eventuele overige kosten om de hoek kijken bij het verhuizen:

OmschrijvingTarief
Inboedelopslag€150,00 per maand per 30 m3
In- en uitpakken van goederen€30,00 per uur
Handyman service€45,00 per uur
Liftassistentie€75,00 per uur

Kosten besparen

Een verhuizing kost hoe dan ook veel geld. Toch is het mogelijk om te besparen op de verhuiskosten. Wij hebben hieronder enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

 • Controleer tijdig of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding.
 • Roep vrienden en familie op om mee te helpen bij de verhuizing.
 • Verhuis op een doordeweekse dag in plaats van in het weekend.
 • Draag zelf een steentje bij door mee te helpen bij de verhuizing.
 • Vraag meerdere offertes op bij verschillende verhuisbedrijven.
 • Durf oude spullen weg te gooien.

Een verhuizing brengt altijd kosten met zich mee. Dankzij bovenstaande tips kan je deze kosten enigszins in het gareel houden.

Ondanks de kosten is het altijd aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf weet exact wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken.

Met een verhuisbedrijf wordt jouw verhuizing een feestje. Dan rest ons nu alleen nog om je veel plezier te wensen met jouw nieuwe start!