Bij een gebouw heb je altijd kans op schade. Dit kan een deur zijn die kapot is gegaan of metselwerk dat beschadigd is. Dit kan ook allerlei oorzaken hebben; van een hele erge storm tot aan een auto die per ongeluk een huis in rijdt. Dit heeft echter wel tot gevolg dat het soms nodig is om jouw huis of jouw gebouw te laten repareren.

Er zijn vele vormen van schade denkbaar. Een deur kan kapot zijn, de dakpannen kunnen van je huis afgewaaid zijn of je hebt een glasbreuk. Een glasbreuk kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan. Een glasbreuk kan bijvoorbeeld ontstaan doordat een glasplaat te strak geplaatst is of omdat een vogel hard tegen het glas aangevlogen is. Schade aan je glas kan echter ook ontstaan bij een inbraak.

Een kenmerk van glas is dat dit kan breken. De uitspraak ‘scherven brengen geluk’ gaat niet altijd op. Als je huis de prooi van een inbraak is, kan het zo zijn dat één of meerdere glasplaten gesneuveld zijn. Daarbij is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt. Het geeft je een onveilig gevoel en het is ook erg negatief voor de binnenhuistemperatuur en isolerende werking.

Hieronder bekijken we de verschillende vormen van glasschade nader. Tevens bekijken we de prijzen waarvoor glas hersteld kan worden. Deze pagina bouwen we op aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat is glasschade?
  • Wat zijn de prijzen voor het herstellen van glasschade?
  • Wie kan glasschade herstellen?

Wat is glasschade?

Een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Er zijn honderden situaties denkbaar waarbij je glas kan breken of een schade kan oplopen. Gezien het belang van het glas is het belangrijk dat dit tijdig hersteld wordt.

Onder glasschade vallen onder andere de volgende punten:

  • Een kozijn dat is gaan rotten;
  • Een glasplaat die te strak geplaatst is, waardoor deze kan/gaat breken;
  • Een breuk in een glasplaat.

Kosten bij herstellen van glasschade

Hierboven gaven we al aan dat er honderden situaties denkbaar zijn waarbij glasschade kan ontstaat. Dit heeft echter tot gevolg dat de glasschade ook erg uiteen kan lopen. In sommige situaties is het mogelijk om een glasplaat te bewerken waardoor de schade hersteld is. In andere situaties moet er echt een hele nieuwe glasplaat geplaatst worden.

Om de prijzen voor glasschade duidelijk te maken, hebben we enkele voorbeelden uit de praktijk bedacht. Aan deze voorbeelden hebben we een richtprijs gekoppeld.

Voorbeeld 1

Situatie: dubbel glas moet vervangen door een grote breuk/scheur.

Aantal ruiten: 1

Afmeting: 140 x 185 cm

Prijsindicatie: €250,00 tot €300,00 inclusief BTW.

Bovenstaande prijs is inclusief het plaatsen van de nieuwe ruit en het afvoeren van de kapotte ruit.

Voorbeeld 2

Situatie: Dubbel glas vervangen wegens lek.

Aantal ruiten: 1

Afmeting: 95 x 140 cm

Prijsindicatie: €100,00 tot €150,00 inclusief BTW.

Bovenstaande prijs is inclusief het plaatsen van de nieuwe ruit en het afvoeren van de oude ruit.

Voorbeeld 3

Situatie: Enkelglas vervangen door dubbel glas.

Aantal ruiten: 1

Afmeting: 100 x 150 cm

Prijsindicatie: €200,00 tot €250,00 inclusief BTW.

Zoals je aan bovenstaande voorbeelden kunt zien, spelen enkele factoren een rol bij de prijsbepaling. Allereerst het soort schade en het formaat van de ruit. Ook speelt de prijsstelling van de glaszetter een grote rol. Elke glaszetter kan zijn/haar eigen tarieven bepalen, waardoor deze wel eens flink uiteen lopen.

Wie kan glasschade herstellen?

Het herstellen van glasschade is een gespecialiseerde klus. Hiervoor moet je dus echt een glaszetter inhuren. Een professionele glaszetter heeft de kennis, expertise, ervaring en apparatuur in huis om de glasschade op de juiste manier te herstellen.

Vraag wel altijd meerdere offertes aan; de prijzen van glaszetters willen nog wel eens uiteen lopen.