Eigenlijk kan geen één gezinswoning zonder een trap. Een trap heeft een zeer functionele eigenschap, maar het is ook belangrijk hij er netjes uit ziet. Daar is voornamelijk sprake van als de trap in de woonkamer zichtbaar is. Bij veel tussenwoningen is dat het geval.

Bij dergelijke trappen is het aan te raden om deze regelmatig bij te laten schilderen. Doordat er veelvuldig op gelopen wordt, bestaat de mogelijkheid dat de verf los gaat laten. Een trap met enkele kale plekken is uiteraard geen mooi gezicht. Mede daardoor kan je het beste deze vaak over laten schilderen. Daarmee behoudt je een mooie trap.

Maar, het is niet mogelijk om zomaar wat verf erop te schilderen. De voorwaarde is wel dat het een houten trap betreft. In sommige huizen liggen ook trappen met daarop bijvoorbeeld vloerbedekking of een andere afdekkingslaag. Bij dergelijke sitauties is het niet mogelijk om de hem opnieuw te laten schilderen. Als jouw trap wél van hout is, kan je op deze pagina veel handige informatie vinden. Op deze pagina geven we allerlei informatie over het laten schilderen van je trap. Hierbij staat één vraag centraal: wat zijn de kosten voor het laten schilderen van een trap? Als we het antwoord op die vraag gegeven hebben, bekijken we ook nader naar de zaken waar je rekening mee moet houden.

Prijs die hoort bij een trap verven

Het schilderen van een trap kan bestempeld worden als een lastige klus. Bij een trap is veel sprake van kleine hoekjes en kleinere oppervlakten. Het kan daarom een behoorlijk priegelwerk zijn om alles netjes te schilderen. Mede daarom raden we altijd aan om een gespecialiseerde schilder in te huren. Dergelijke schilders weten exact welke zaken er allemaal om de hoek komen kijken bij het schilderen van een trap.

Tevens weten dergelijke schildersbedrijven welke materialen ze nodig hebben. Mede door de ervaring die de schilders hebben, kan het beste resultaat behaald worden. Maar, wat zijn eigenlijk de kosten voor het schilderen van een trap?

De exacte kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt het formaat van de trap een rol; je kan bijvoorbeeld een smalle of een brede variant hebben. Daarnaast speelt ook het aantal traptreden een rol. Anderzijds speelt de tariefstelling van het schildersbedrijf een grote rol; wat is het uurtarief?

Vanwege bovenstaande redenen kunnen we geen exacte prijs communiceren. We hebben echter wel gekeken naar de gemiddelde prijzen die gerekend worden voor het schilderen van een houten trap. Je kan uitgaan van een prijs van €350,00 tot €700,00. Dit tarief is op basis van:

  • Schuren;
  • Schoonmaken;
  • Netjes schilderen.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je besluiten om je trap te laten schilderen, dien je rekening te houden met enkele zaken. Het allerbelangrijkste is dat je je moet realiseren dat het verven niet in 1 uur gebeurd is. Daarnaast moet uiteraard de verf ook nog opdrogen. Dat heeft tot gevolg dat je zeker een paar uur geen gebruik van de trap kan maken.

Als hij in zijn geheel opnieuw geschilderd wordt, is het zelfs mogelijk dat er een groot gedeelte van een dag hier geen gebruik van kan maken. Het is daarom aan te raden om dit goed af te stemmen met de schilder.

De kleurstelling van de trap is ook een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Wil je dat de trap opvalt in je huis? Kies dan voor felle kleuren en breng wellicht een variatie van de kleuren aan. Wil je dat hij min of meer wegvalt in je huis? Kies dan voor bijvoorbeeld de kleur die ook op je binnenmuur zit.

Als de trap eenmaal geschilderd is, moet je niet verwachten dat je er nu voorlopig van af bent. Je hoeft maar 1 keer iets te laten vallen en er kan alweer een beschadiging zijn ontstaan. Wees er daarom zuinig op en kies voor goed onderhoud!