Als je door een gemiddelde woonwijk rijdt, zijn de meeste huizen in dezelfde stijl gebouwd. Dit betekent; veel muur in de vorm van metselwerk en verder enkele ramen. De ramen zijn dus in flinke minderheid ten opzichte van het metselwerk. Toch hebben de ramen van je huis een erg belangrijke rol in jouw leven.

Door de ramen komt het benodigde zonlicht. Dit zorgt voor meer licht in je huis en dat heeft ook een directe link met jouw gemoedstoestand. Daarnaast hebben ramen ook een positieve uitwerking op de uitstraling van je huis. Mede daarom zie je af en toe huizen voorbij komen die grotendeels uit glazen ramen bestaan. Dat geeft een gigantische gave uitstraling. De inwoners van dergelijke huizen genieten van gigantisch veel zonlicht. Uiteraard is daarbij wel de kanttekening te plaatsen dat de privacy een stuk minder is

Voor het zetten van glas heb je zeer veel keuze. Er valt onderscheid te maken in verschillende materialen waarmee een glazen raam gemaakt kan worden. Op deze pagina zoomen we nader in op het thermopane glas. Om jou een duidelijk beeld van deze glassoort te geven, zullen we onderstaande vragen beantwoorden:

  • Wat is thermopane glas?
  • Wat is de prijs voor thermopane glas?
  • Wie kan thermopane glas plaatsen?

Wat is thermopane glas?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel; thermopane glas is een ander woord voor dubbel glas. Deze benaming stamt af van een Duits bedrijf. Dit Duitse bedrijf heet Thermopane en was in de jaren 50 de eerste onderneming die dubbel glas kon produceren. Dubbel glas heeft enkele grote voordelen ten opzichte van enkel glas:

  • Dubbel glas heeft een betere isolerende werking. Hierdoor dalen de stookkosten ook en dat is weer goed voor jouw portemonnee!
  • Dubbel glas biedt een betere bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden waar we in Nederland mee te maken hebben.
  • Dubbel glas zorgt voor stabiele binnentemperaturen. Dit is goed voor je portemonnee, maar het is uiteraard ook een erg fijn gevoel.

Een thermopane glas bestond in feite uit twee glasplaten met daarin een isolerende laag lucht. Op die manier maakte Thermopane vroeger ook het dubbel glas. Door alle technologische ontwikkelingen worden het huidige zogeheten HR++ glas op een ietwat andere manier gefabriceerd.

Feit blijft echter wel dat het Duitse bedrijf Thermopane de grondlegger voor het dubbele glas. Eigenlijk hebben tegenwoordig alle (nieuwe) huizen dubbel glas.

Wat is de prijs voor thermopane glas?

Thermopane glas biedt enkele zwaarwegende voordelen ten opzichte van enkel glas. Deze voordelen worden behaald door het gebruikte materiaal en de gebruikte technieken. Dit zorgt echter wel voor een iets hogere prijs voor thermopane glas in vergelijking met simpel enkel glas.

In onderstaande tabel kan je prijzen voor thermopane glas zien:

Raamoppervlakte in vierkante meter Gemiddelde totaalprijs
15 vierkante meter €1.800 tot €2.000
20 vierkante meter €2.500 tot €2.800
30 vierkante meter €3.500 tot €4.000
35 vierkante meter €4.500 tot €4.900
50 vierkante meter €6.500 tot €7.000

Bovenstaande tabel laat duidelijk zien dat thermopane glas relatief duur is. Thermopane glas heeft echter een veel betere isolerende werking. Hierdoor biedt thermopane glas ook nog een jaarlijkse besparing omdat je lagere stookkosten hebt.

De besparing loopt uiteen van gemiddeld €200 bij 15 vierkante meter ruitoppervlakte tot aan €500 per jaar bij 50 vierkante meter ruitoppervlakte.

Wie kan thermopane glas plaatsen?

Het plaatsen van thermopane glas is een vakkundige en nauwkeurige klus. Het grote voordeel van thermopane glas de goede isolerende werking. Dit kan een hoop geld voor jou besparen, omdat je lagere stookkosten hebt.

De isolerende werking wordt alleen verkregen als het thermopane glas perfect in het kozijn geplaatst is.

Mede daarom raden wij altijd aan om het thermopane glas te laten plaatsen door een professionele glaszetter. Een professionele glaszetter heeft de kennis, expertise, ervaring en apparatuur in huis om het thermopane glas op de juiste manier te plaatsen.

Hierbij raden we tevens aan om bij meerdere glaszetters een offerte op te vragen. Elke glaszetter hanteert eigen tarieven, waardoor de tarieven aardig uiteen kunnen lopen. Vraag derhalve altijd meerdere offertes aan als je van plan bent om thermopane glas te laten plaatsen!